sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Antwerpen

Lienee aika purkaa parin viikon takainen  reissu, kun vielä muistan siitä jotakin. Takana ja edessä on muitakin paikkoja, joista haluan päästä kirjoittamaan, mutta aloitetaan Antwerpenistä. Bloggerin ja tietokoneeni yhteistyö sujuu nihkeästi, joten kokeilen, onko kännykkäsovelluksesta mihinkään. Valitettavasti otin suurimman osan kuvista kameralla ja kännykässä on vain muutama otos koko päivältä, joten kuvasaldo jää vähäiseksi.

                                                         

Antwerpen on Brysselin jälkeen Belgian toiseksi suurin kaupunki. Se sijaitsee hollanninkielisessä Flanderissa, joten ranskaa siellä ei parane mennä puhumaan. Kieli onkin ehkä ainoa miinus, sillä muuten todella pidin kaupungista. Antwerpen on jotenkin siistimpi kuin Bryssel. Toki siellä täällä on rumia rakennuksia, mutta yleisesti ottaen kaupunki on arkkitehtuuriltaan enemmän mieleeni. Taisin vähän kaupunkirakastua, ihan jo ylemmässä kuvassa näkyvän asemarakennuksen perusteella. Kyseessä oli tosin ensimmäinen reissuni Brysselin ulkupuolelle, joten en tiennyt, mitä muilla kaupungeilla on tarjota. Antwerpenkin häviää kauneudessa parille muulle paikalle, mutta siitä lisää seuraavissa postauksissa.


                                                         

Brysselistä lähdetään usein Antwerpeniin shoppailemaan, eikä ihme: kaupunkien väli taittuu junalla 40 minuutissa, ja Antwerpen todella tarjoaa Brysseliä paremmat puitteet shoppailuun. Tärkeimmät kaupat sijaitsevat leveän pääostoskadun varrella, ja Antwerpenistä löytyy myös sellaisia kauppoja, jotka pääkaupungista uupuvat.

                                                         

                                                         

Vaikka olimme liikkeellä sunnuntaina, pääsimme nauttimaan ostostarjonnasta, sillä kuun ensimmäisenä pyhänä kaupat ovat poikkeuksellisesti auki. Aluksi oli muuten totuttelemista siihen, että sunnuntaina myös suurin osa ruokakaupoista on kiinni. Kaupat myös sulkevat ovensa aikaisin. Moni vaatekauppa ei ole auki edes seitsemään arkisinkaan.

Koska Antwerpenin keskustaan oli käveltävä pääostoskadun poikki, oli tuntui shoppailu luonnolliselta ensimmäiseltä aktiviteetilta. Olisin tosin ehkä voinut miettiä, ennen kuin ostin kaksi talvitakkia Forever21:ltä, sillä painavan ostoskassin raahaaminen yhdistettynä kylmään ilmaan jumiutti hartiat melko tehokkaasti. 

                                                         

                                                         

Lopulta kaupat oli koluttu läpi, ja pääsimme tutustumaan kaupungin muuhun tarjontaan. Ilmeisesti muualle muuttaneiden museoiden etsintä yli kymmenen vuotta vanhan opaskirjan kanssa ei tuottanut tulosta, mutta ainakin näimme Belgian suurimman goottilaisen kirkon, Onze Lieve Vrouwekathedraalin, jonka 123-metrisen kellotornin rinnalla tunsi itsensä pieneksi.

                                                         

                                                         

                                                         

Kuvien puutteen vuoksi tuntuisi typerältä tarinoida muusta, joten kertomus Antwerpenistä jää vähän tyngäksi. En kyllä edes muistaisi näkemiemme paikkojen nimiä, sillä hollanninkielisten sanojen muistaminen tuntuu olevan jostain syystä mahdotonta. Nyt on aika toivottaa hyvät yöt, sillä huomenna määränpäänä on Belgian Venetsia!

4 kommenttia:

  1. No voihan juku, edellinen kommenttini taisi hävitä! Joten aloitan alusta, elikkäs: Olemme lähdössä Brysseliin lauantaina ja vierailumme päättyy jo tiistaina. Olisko sulla antaa jotain hyviä vinkkejä reissuun? Jotain "must" nähtävyyksiä? Netissä tuntuu löytyvän aika heikosti tietoa. Arvostamme myös hyvää ja laadukasta ruokaa, joten kaivattaisiin vinkkejä ruokailu mahdollisuuksista! :-) Ja entäs mistä saa parhaat suklaat ja oluet? :-p P.S Tosi hyvä blogi, täältä matkustelijakin saa paljon hyviä vinkkejä! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Monelle tulee Brysselistä ensimmäisenä mieleen EU, ja parlamentissa kannattaa tosiaan käydä. Itse parlamenttiin pääsee tutustumaan arkena klo 10 tai klo 15 (perjantaisin vain klo 10,mutta se ei teitä koske), ja paikalla on hyvä olla vartti aikaisemmin. Lisäksi alueella on vierailukeskus, joka on auki joka päivä ja jossa pääsee tutustumaan EU:n toimintaan ja Euroopan historiaan multimedialaitteen opastuksella. Suosittelen ainakin ensimmäistä, jos EU yhtään kiinnostaa! :)

      Toinen must see on Grand' Place. Onhan täällä todella pieni Manneken Piskin, mutta se sijaitsee niin lähellä Grand' Placea, että voihan patsaan mitättömyyden käydä joka tapuksessa omin silmin toteamassa. :D Sitten kauempana, lähellä Heyselin metroasemaa, sijaitsee Atomium. Siellä en ole käynyt sisällä, joten sen tarkemmin en osaa paikasta kertoa. Ihan vieressä sijaitsee Mini Europa, jossa on pienoismalleja Euroopan kuuluisista nähtävyyksistä, mutta sielläkään en ole vielä vieraillut.

      Sää täällä on hyvin vaihteleva, mutta jos reissunne aikana sattuu olemaan lämmin, ovat puistotkin ihan katsastamisen arvoisia. Kuninkaanlinnan vieressä ihan keskustassa sijaitsee Parc, mutta oma lempparini on lähellä Merodea sijaitseva Parc du Cinquantenaire, jonka yhteydessä on "Belgian riemukaari". Sen päälle pääsee muuten kiipeämään, kun menee sen juurella olevaan ilmailu- ja armeijamuseoon. Tästä museosta en tiedä, mutta moni museo on maanantaisin kiinni, joten se kannattaa huomioida, jos museot kiinnostavat.

      Pakko myöntää, että Brysselin ravintolatarjontaan olen tutustunut hävettävän huonosti, joten en valitettavasti osaa antaa suosituksia. Paitsi että keskustassa on yksi ihan selvä turistiravintolakatu, joka kannattaa kiertää kaukaa, mutta sen kyllä tajuaa itsekin, kun paikalle eksyy. Vohveleita kannattaa tietysti maistaa, niitä saa vaikka millä päällisillä! Toinen belgialainen juttu ovat ranskalaiset majoneesilla, mutta se nyt ei ole kovin hyvää eikä laadukasta. :D Myös simpukat ovat paikallinen herkku. Jos haluaa nopeaa ja kevyttä evästä, niin Exki-niminen ketju tarjoaa laajan valikoiman salaatteja, täytettyjä patonkeja, piirakoita ja muuta pientä. Näitä on joka puolella kaupunkia!

      Oluesta en valitettavasti osaa sanoa yhtään mitään. Belgialaisia suklaitakin olen tyytynyt ihastelemaan lähinnä näyteikkunoiden takaa, tämä pitkääkin muuten korjata. :D Grand' Placen ympärillä on valtavasti suklaapuoteja. Etenkin yhdessä on myynnissä suloisia lahjaksi sopivia suklaajuttuja, hitsi kun en saa päähäni paikan nimeä. Liike on kyllä ulospäinkin näyttävä, joten ehkä löydätte sinne ilman nimeäkin.

      Toivottavasti näistä oli jotain apua! :) Kiva, jos blogista on ollut hyötyä. :)

      Poista
  2. Ai vitsit, näyttää niin sympaattiselta ja kauniilta paikalta :) Antwerpenistä oon kuullut paljon hyvää, ilmeisesti matkailijoiden suosiossa! Ja jos Brysseliin lähtee niin Antwerpeniin voi varmaan tehdä kätevästi päiväreissun kun on niin lähellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tykkään kyllä Antwerpenistä tosi paljon! :) Päiväreissu onnistuu hyvin, junamatka kestää vaan puolisen tuntia suuntaansa.

      Poista