lauantai 20. joulukuuta 2014

Lille

Viime lauantaina teimme Annin kanssa päiväreissun Ranskan puolelle Lilleen. Periranskalainen pikkukaupunki hurmasi saman tien. Koristeelliset talot, värikäs Grand' Place (ja nyt en puhu mistään neonvaloshow'sta, tiedoksi vain Brysselin jouluspektaakkelin ideanikkareille), Euroopan suurin kirjakauppa, Sephora, suloiset pikkukahvilat, tunnelmallinen sisäpihakirpputori, ihmisen kokoiset joulumarkkinat, kauniina välkehtivät jouluvalot, maisemaa hallitseva maailmanpyörä, lapsille riemua tarjoava karuselli sekä ajoittain haparoivaan ranskaani ranskaksi vastaavat ihmiset pysäyttivat hetkeksi miettimään, olisiko kaikki paremmin suuressa naapurissa. 

Ranska on kieltämättä maa, johon ensisijaisesti hain. En silti epäröinyt lähteä Brysseliinkään, kun sopiva perhe pyysi minua au pairikseen. Vaikka sanonkin usein, että Brysselissä parasta on se, että täältä pääsee helposti pois, en suinkaan kärsi täällä, vaan ainutlaatuiset matkustelumahdollisuudet suurin syy siihen, miksen vaihtaisi osaani.  En kadu valintaani, mutta joulunaika on hohdokkaampaa raja-aidan toisella puolella, vai miten se nyt meni. Raa'asta todellisuudesta muistuttivat tosin useat joulupukit, jotka lahjojen jakamisen sijaan kerjäsivät rahaa sairauksiinsa vedoten. Iskee se diabetes joulumaahankin.

Synkistelyt sikseen. Vaikka Lille tarjosikin joulutunnelmaa kerrakseen, on maailman parasta, että lento ainoaan oikeaan joulumaahan lähtee vielä tämän vuorokauden puolella!







Väenpaljoutta Grand' Placella
Furet du Nord tarjoaa kirjoja muistaakseni kahdeksassa kerroksessa



Ihan siedettävät puitteet kirpputorille


Postikortteja sadan vuoden takaa 


Portti joulumarkkinoille


Joulupipoja










Jouluasetelma lilleläisittäin

Sephora-saalis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti