maanantai 1. joulukuuta 2014

Brugge

Viimeisin reissuni suuntautui Bruggeen, joka tunnetaan myös Pohjoisen Venetsiana.  Minun oli tarkoitus käydä siellä jo aiemmin suomalaisten au pairien kanssa, mutta satuin tulemaan kipeäksi ja kaupungissa käyminen lykkääntyi omalta osaltani. Uusi tilaisuus tarjoutui melko pian, kun vanhempani ja pikkuveljeni tulivat käymään pari viikkoa sitten pitkäksi viikonlopuksi. Brysselin päänähtävyydet oli koluttu melko nopeasti, joten Brugge mahtui hyvin sunnuntain ohjelmaan.

Tunnelmaltaan ja maisemiltaan Brugge muistuttaa paljon Gentiä. Molemmat ovat kauniita, keskiaikaisia, kanaalien halkomia pikkukaupunkeja, joiden katukuvaa hallitsevat kolmiopäätyiset talot ja jykevät kivikirkot. Bruggessa mittakaava on suurempi oikeastaaan kaikessa: suklaata ja pitsiä myyviä pikkupuoteja on arviolta saman verran kuin Brysselin keskustassa, hevosten vetämiä vaunuja lipuu ohi yhtenään ja vieraita kieliä kuulee joka puolella. Eniten kaupunkeja erottaa varmaankin juuri turistien määrä. Bruggen keskusta on UNESCO:n maailmanperintökohde, ja turistit haluavat siitä osansa. Ehkä siitä syystä pidin Gentistä enemmän. Toinen Bruggen hohtoa hälventänyt tekijä oli sateisen harmaa ja kolea sää. Kaupunki oli siitä huolimatta kaunis, mutta voin vain kuvitella, miltä se näyttäisi kevätauringossa. 

































1 kommentti:

  1. Ai vitsit, en yhtään ihmettele miksi kutsutaan pohjoisen Venetsiaksi. Todella kauniin näköinen kaupunki! Tosin oon samaa mieltä siitä, että pääsisi paremmin oikeuksiinsa kevätauringossa ja vihreämpänä :)

    VastaaPoista